- تاریخ ثبتنام
- 2020-07-26
- نوشتهها
- 7,768
- لایکها
- 17,199
- امتیازها
- 163
- سن
- 24
- محل سکونت
- Mystic Falls
- کیف پول من
- 674
- Points
- 0
مقدمه مترجممقاله حاضر ترجمه مقاله کوتاهی است از دانشمند ب*ر*جسته آلمانی؛ نیکلاس رشر که تکامل منطق را در جهان اسلام از نقطه شروع آن در اواخر قرن هشتم [قرن دوم هجری] تا افول آن در قرن شانزدهم میلادی [قرن دهم هجری] به اختصار و تنها با ذکر مهمترین گرایشها، شخصیتها و موفقیتها شرح میدهد.در این نوشته به شخصیتهای ب*ر*جسته وموثر در تاریخ منطق و جریانات علمی منطق اشاره شده و برخی از نوآوریهای آنها بازگو شده است.
«نیکلاس رشر» منطقدان معاصر آلمانی و استاد دانشگاه پیتسبورگ امریکا که از مشاهیر صاحب نظر در منطق جدید نیز محسوب میشود از معدود منطقیون غربی است که بررسی و مطالعه عمیقی در تاریخ منطق و به ویژه تاریخ منطق در جهان اسلام داشته است. کتاب مشهور و مفصّل وی تحت عنوان «تاریخ منطق عرب» (The Development of Arabic logic) بی شک از مراجع مهم و معتبر در بررسی این دوره از تاریخ منطق محسوب میگردد. این دانشمند ب*ر*جسته علاوه بر کتاب مزبور قریب بیست کتاب و مقاله ارزشمند دیگر نیز در این زمینه منتشر نموده است. مطالعه آثار ارزشمند نیکلاس رشر ما را به این نکته مهم و اساسی رهنمون میشود که بررسی آراء منطقی در جهان اسلام در صورتی میتواند مثمر ثمر و مفید فایده قرار گیرد و ابداعات و نوآوریهای منطقیون مسلمان را در دسترس متفکران امروزه منطق قرار دهد که با یک دید و رویکرد تاریخی ـ تطبیقی صورت گیرد. مقاله زیر که ترجمه آن اینک از نظر خوانندگان محترم میگذرد مقاله کوتاهی از این دانشمند ب*ر*جسته است که در «دایره المعارف فلسفه» پل ادواردز چاپ شده و نگاهی گذرا و در عین حال جامع به سیر منطق در جهان اسلام دارد. اطلاعات مربوط به نویسندگان خاص را در کتاب تاریخی «کارل بروکلمن» به نام «تاریخ ادبیات عرب» میتوان یافت.
انتقال منطق یونانی به جهان اسلام
مسلمانان پس از فتح سوریه و عراق با تعالیم یونانیان آن گونه که در نزد فرقههای مسیحی به ویژه «نسطوریان»، «منوفیزیان» یا «یعقوبیان» تبلور یافته بود، ارتباط پیدا کردند. این فرقه ها مراکزی مثل «انطاکیه»، «ادسا»، و «نصیبین» را جایگزین تحقیقات هلنیستی اسکندریه نموده بودند.
بنابراین نخستین نویسند گان منطق به زبان عربی دانشمندان مسیحی سوری بودند و مطالعات منطقی آنها که کاملاً مرتبط با علم طب بود به زبان عربی ترجمه شد و زمینه ساز پیشرفت و توسعه منطق در جهان اسلام گردید.
نه اثر به عنوان نه بخش متمایز منطق مورد نظر قرار گرفت که هر بخش بر متن استاندارد خویش مبتنی است. ساختار مزبور از منطق ارسطوئی مورد پذیرش مسلمانان قرار گرفت و منجر به سازمان و ترتیب زیر در موضوع منطق گردید.
(۱) مقدمه الایساغوجی
(۲) مقولات المقولات
(۳) تعبیر و تفسیر العباره
(۴) تحلیل القیاس
(۵) برهان البرهان
(۶) جدل الجدل
(۷) سفسطه المغالطه
(۸) خطابه الخطابه
(۹) شعر الشعر
به تمامی این مجموعه به عنوان «نه کتاب منطق» اشاره شده است.
چهار مقاله (کتاب) اول، تنها مقالاتی بودند که قبل از سال ۸۰۰ میلادی به زبان به سریانی و قبل از سال ۸۵۰ میلادی زبان عربی ترجمه شدند و با نام «کتب چهارگانه» موسوم گردیدند. این کتابها موضوع مطالعات منطقی در برنامه تحصیلات بنیادی آکادمیهای سوری تلقی میشدند. ترجمههای عربی مقالات منطقی ارسطو و ترجمه تحقیقات و شروح یونانی این مقالات زمینه را برای اولین نویسنده فیلسوف عرب زبان «یعقوب بن اسحاق کندی» [۱۸۹-۲۵۷]فراهم آورد. نوشتههای وی درباره متون منطقی ارسطو شاید اندکی تفصیلیتر از نوشتههای اجمالی دیگر نویسندگان باشد.
انجمن رمان نویسی تک رمان | تایپ رمان
انجمن رمان نویسی تک رمان خدمات چاپ رمان و دلنوشته یا شعر را ارائه داده و امکان فروش رایگان نوشته های کاربران را هم فراهم کرده است.به عنوان محلی برای تایپ رمان ایجاد شده و در راستای پیشرفت نویسنده های نوقلم و چاپ برترین رمان ها فعالیت می کند.
forums.taakroman.ir